Botox

Ljepota bez bora

Tretman pomlađivanja botoxom

Botulinski toksin ili Botox® što je zapravo ime brenda prirodni je protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum.

Koristi se za ispravljanje i prevenciju nastanka bora na čelu, kao i za bore oko očiju (tzv. bore smijalice), za podizanje obrva i bora između očiju tzv. periorbitalnih bora.

Mala doza Botoxa injekcijom se aplicira u mišić koji radi bore na licu, nakon čega on blokira živce tih mišića što uzrokuje smanjenje ili potpuni nestanak dinamičkih bora.

Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmorenije

Siguran je i jedan od najdjelotvornijih i najpopularnijih estetskih tretmana protiv bora mrštilica.

Proces je vrlo jednostavan no zahtjeva dobro poznavanje anatomije

U našem dermatološkom laboratoriju koristimo botulinum toxin farmaceutske tvrtke Allergan pod imenom Vistabel®.

pomladivanje-botoxom

U “uobičajenom” tretmanu aplicira se doza od 100 jedinica, a u baby botoxu od 50 jedinica.

Koja je razlika između botoxa i baby botoxa?

Baby botox tretman je kojim se primjenjuju manje doze botoxa.

Tretman daje suptilnije rezultate i omogućuje veću pokretljivost i mimiku, a rezultati traju do 3 mjeseca.

Kako izgleda postupak?

Tretman počinje pregledom i razgovorom o problemu kože koji želite riješiti. Pristup je često individualan i ovisi o dubini bora, aktivnosti mišića i željama klijenata. U licu su smještena 43 mišića i zato je važno točno identificirati ciljani mišić.

Nakon dogovora o zahvatu koža se temeljito očistiti od šminke i teških krema. Potom se bilježe mjesta injiciranja i nanosi topički anestetik. Slijedi primjena Botoxa ubrizgavanjem vrlo tankom iglom u ciljani mišić.

Proces aplikacije traje oko 10-15 minuta, ovisno o tome koliko se zona tj. bora tretira.

Učinak se počinje uočavati nakon 2-5 dana, a učinak traje oko 4 – 6 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta ali je potrebno paziti na odgovarajući vremenski razmak između tretmana.

Pacijente se nakon tretmana savjetuje na pokretanje mimike lica (smijanje, mrštenje…) kako bi se Botox ugradio u ciljanu mišićnu skupinu ii što prije počeo djelovati.

Tko su kandidati?

Botox se preporučuje svim osobama koje žele ublažiti bore na gornjem dijelu lica koje nastaju ekspresijama, “dinamične bore”.

Oporavak

Na mjestu primjene može se pojaviti blaga bolnost, oticanje i crvenilo koja prolazi nekoliko sati nakon tretmana. No sama aplikacija gotovo je bezbolna i pacijent se odmah po tretmanu vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

U situaciji pojave bilo kakvih nuspojava ili imate pitanja vezana uz zahvat, stručni tim našeg dermatološkog laboratorija uvijek Vam je na raspolaganju za savjet ili kontrolni pregled.

Mjere opreza

Kontraindikacije za primjenu Botoxa vrlo su rijetke no izbjegavanje tretmana savjetuje se trudnicama, ženama koje doje, osobama koje imaju bilo kakav oblik infekcije na mjestu gdje bi se preparat trebalo aplicirati ili su alergični na bilo koji sastojak preparata.

Želite li ukloniti izgled ljutnje i umora ili spriječiti nastanak bora smijalica, nikada nije rano za intervenciju Botox tretmanom!