Mezoterapija

Formula za očuvanje mladosti i ljepote

pomladivanje-mezoterapijom

Tražite li tretman u estetskoj medicini koji kožu dubinski hrani vraćajući joj mladenački izgled i sjaj, onda je to nedvojbeno mezoterapija.

Mezoterapija je neinvazivan medicinski tretman koji vrlo učinkovito poboljšava stanje kože, a bazira se na apliciranju koktela aktivnih sastojaka injektivnom tehnikom.

Mezoterapija je estetski tretman kojim se pomlađuje lice i usporava starenje.

Najveća mu je prednost personalizirani pristup svakoj osobi jer kombinacije su zaista brojne, a od tretmana najviše koristi ima beživotna, dehidrirana koža.

Koža kao zaštitni omotač tijela štiti organizam od štetnih vanjskih utjecaja, sprječava isušivanje tijela ali i ulazak tekućina, štetnih tvari i mikroorganizama u tijelo, predstavljajući prepreku koja dozvoljava resorpciju svega do 10% aktivnih tvari iz regenerativnih krema, losiona, seruma.

Poboljšava izgled i kvalitetu kože pružajući joj potporu iznutra

Da bi aktivne tvari doprle do mjesta gdje će imati puno djelovanje, u mezodermalni sloj kože, primjenjujemo mezoterapiju, metodu kojom vitamine, minerale, antioksidanse, hijaluron i ostale aktivne supstancije ubrizgavamo izravno u taj srednji mezodermalni sloj kože, a one ondje na aktivnost potiču fibroblaste, stanice odgovorne za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži.

Vrlo učinkovito rješava pojavu prvih znakova starenja jer intenzivno hidrira, revitalizira i hrani kožu

mezoterapijski-koktel

U našem Laboratoriju ljepote pružamo široku paletu profesionalnih mezoterapijskih koktela koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tijela i vlasišta.

Rezultat primjene je odlično poboljšanje stanja kože nakon čega je ona ovlažena iznutra, puno elastičnija i sjajnija.

To je jedina metoda koja dubinski hrani kožu pa se koristi za podmlađivanje lica, prevenciju starenja, smanjivanje bora, smanjivanje pigmentacije, uklanjanje strija i redukciju celulita.

Vrlo je interesantan učinak mezoterapije koja uz osim gore navedene komponente koktela, sadrži i Botox – što se pokazalo kao odlična kombinacija u prevenciji pojave znakova starenja.

Kako izgleda tretman?

Tretman počinje pregledom i analizom kože te razgovorom o problemu kože koji želite riješiti. Naša dermatologinja potom pripravlja sastojke koje će kombinirati prema specifičnim potrebama vaše kože.

Prije tretmana koža se dubinski očistiti od šminke i kreme, zatim se područje dezinficira, a onda se započinje s tretmanom koji će vašem licu vratiti svježinu.

Sama procedura sastoji se od apliciranja sterilnih koktela minijaturnim ubodima iglice na svaki centimetar površine kože.

Trajanje tretmana ovisi o materijalu koji se koristi, no u načelu najbolje je napraviti seriju od tri do četiri tretmana u razmaku od 1 do 2 tjedna, a potom rezultat održavati jednom u dva mjeseca ili nakon 6-8 mjeseci ponoviti seriju.

Tko su kandidati?

Idealni kandidati za tretman su osobe sa suhom i sivkastom kožom, osobe kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osobe sa zrelijom kožom.

Također, u velikom broju slučajeva mezoterapija kose idealan je tretman za osobe koje žele spriječiti opadanje kose, vratiti svojoj kosi volumen, sjaj i bujnost ili izbjeći seboreju i stvaranje prhuti.

Oporavak

Ponekad se nakon tretmana javlja crvenilo kože ili u vrlo su rijetkim slučajevima manje otekline od uboda, koje spontano prođu nakon par sati. Tretman je neinvazivan, potpuno siguran i gotovo bezbolan i u većini se slučajeva nakon tretmana možete vratiti svojim svakodnevnim obvezama i aktivnostima.

U situaciji pojave bilo kakvih nuspojava ili imate pitanja vezana uz zahvat, stručni tim našeg dermatološkog laboratorija uvijek Vam je na raspolaganju za savjet ili kontrolni pregled.

Mjere opreza

Kontraindikacije za mezoterapiju su trudnoća, autoimune bolesti, poremećaji zgrušavanja krvi, diabetes mellitus, infekcije kože.

Borite li se s prekomjernim i neželjenim ispadanjem vlasi kose ili je vaša koža sivkasta, bez sjaja i s vidljivim sitnim borama, izvrstan ste kandidat za tretman mezoterapije!