PRP – terapija matičnim stanicama

Metoda koja prirodnim putem vraća mladenački sjaj

zdrava i lijepa s vlastitom krvlju

PRP je metoda pomlađivanja lica vlastitom krvlju. U doslovnom prijevodu PRP je skraćenica eng. riječi “Platelet Rich Plasma” što znači ”plazma bogata trombocitima”.

Riječ je o potpuno prirodnom tretmanu koji se sastoji se od uzimanja male količine venske krvi (10-15ml) koja se potom centrifugira i miješa s hijaluronskom kiselinom. Zatim se malim i tankim iglicama aplicira natrag u Vašu kožu, gdje visoko koncentrirani trombociti potiču protuupalne procese, obnovu tkiva, sintezu fibroblasta, kolagena i hijaluronske kiseline.

PRP tretman pruža dubinsku regeneraciju i revitalizaciju kože

Ova medicinsko-estetska bioterapija na prirodan način potiče regeneracija i oporavak tkiva čime se poboljšava tekstura kože na licu, smanjuju bore, ožiljci, strije, oštećenja od sunca i pigmentacije, a izuzetan učinak tretman postiže i kod alopecije.

Za pomlađivanje kože koristi se vlastita krv, odnosno dio krvi obogaćen faktorima rasta i matičnim stanicama

Ovo je izuzetno siguran tretman jer sadrži samo prirodne tvari, a zaglađivanje bora nije posljedica “punjenja” nego rezultat poboljšanja metabolizma tkiva. Bioterapija se ne lokalizira na jednu boru, već pokreće pomlađivanje tkiva na cijelom području čime se ne mijenja mimika lica, a tretman rezultira vidljivom promjenom i poboljšanjem.

Koža je nakon tretmana hidratizirana, ten je ujednačen i izgleda svježe i sjajno 

Prednost ove metode je u tome što ne postoji alergija na “vlastito” pa ne izaziva neželjene reakcije. Pogodan je za sve tipove kože i regije tijela, a posebno će pogodovati suhoj i umornoj koži koju je potrebno revitalizirati.

Učinak je dugotrajan jer protokom vremena koža je sve ljepša, dobiva na elastičnosti, tonusu, debljini i doslovno će zablistati.

Kako izgleda tretman?

Nakon detaljnog pregleda i konzultacija s liječnikom, izradi se plan ovisno o klijentovim željama i krajnjem cilju koji se želi postići.

Potom se klijentu/ici izvadi mala količine venske krvi. Krv se zatim stavlja u posebnu centrifugu koja ekstrahira plazmu punu faktora rasta i matičnih stanica. Tankim iglicama ta se plazma injektira u vašu kožu što ima stimulacijski efekt na kožu, te poboljšava lokalnu mikrocirkulaciju i stimulira proces obnove kože, usporavajući i otklanjajući znakove starenja.

Prvi rezultati primjene ove metode pomlađivanja vidljivi su u roku od tri do četiri tjedna, a potpuna regeneracija kolagena može se očekivati tri mjeseca nakon aplikacije.

Tretman se preporučuje ponoviti 3x svakih 4-6 tjedana kako bi postigli značajan i zaista vidljiv i dugotrajan efekt.

Oporavak

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti te minimalna bol na tretiranom području no u pravilu bol nestaje kroz par sati i većina klijenata odmah se nakon tretmana vraća svojim uobičajenim aktivnostima.

U situaciji pojave bilo kakvih nuspojava ili imate pitanja vezana uz zahvat, stručni tim našeg dermatološkog laboratorija uvijek Vam je na raspolaganju za savjet ili kontrolni pregled.

Mjere opreza

Kontraindikacije za ovaj tretman su disfunkcije trombocita, trombocitopenija, maligna bolest hematopoetskog sustava, febrilitet, akutna infekcija, autoimune bolesti.

Želite li osvježiti izgled vašeg lica i tijela te tražite najbolji tretman koji će udovoljiti vašim željama, PRP je idealan tretman za Vas!