Tretman protiv gubitka kose

U našem dermatološkom laboratoriju inovativnim genetskim testom za alopeciju pružamo personalizirani pristup liječenju ove bolesti uz nevjerojatne rezultate

Gubitak kose ili alopecija progresivno je stanje koje ima različite oblike i uzroke, a genetska predispozicija i starenje samo su neki od mnogobrojnih faktora koji je mogu izazvati.

Najčešći tip gubitka kose, poznat kao androgenetska alopecija nasljedan je, a prema statističkim podacima, pogađa gotovo 80 posto muškaraca.

Alopecija je u pravilu multifaktorijalno stanje. Smatra se kako je gubitak kose većinom rezultat kombinacije nasljednih faktora, hormona i dobi.

Uz neravnotežu spolnih hormona čest razlog pojačanog ispadanja kose izaziva niska razina vitamina i minerala, poremećaji cirkulacije, upale, djelovanje određenih lijekova, autoimune bolesti, stres ali i određeni stilovi frizure.

Ako se ne liječi, gubitak kose obično napreduje tijekom vremena.

Čak 80% svih muškaraca pogođeno je nekim stupnjem ćelavosti, a najčešći uzrok opadanja kose kod muškaraca je androgena alopecija.

Androgenetska alopecija stanje je u kojem androgeni (muški spolni hormoni) oslabljuju folikule, koji postaju sve manji i stvaraju sve kraće i tanje vlasi, sve dok ne dođe do potpunog prestanka rasta kose. 

I kod žena je androgena alopecija najčešći razlog gubitka kose. Javlja se u čak 40% žena, najčešće u menopauzi ili starijoj životnoj dobi.

Gotovo polovina žena s vremenom pojačano gubi kosu, a najviše na području razdjeljka i na vrhu glave.

Proces započinje i napreduje individualno te je prilikom tretiranja problema opadanja kose, veoma važan individualan pristup svakom pacijentu.

U našem Laboratoriju ljepote inovativnim genetskim testom za alopeciju pružamo personalizirani pristup liječenju te bolesti.

TrichoTest™

TrichoTest™ je najkompletniji genetski test za alopeciju koji analizira genetske faktore kao i ostale važne karakteristike pacijenta.

Namijenjen svima koji žele razumjeti na koji način njihova genetika utječe na liječenje alopecije, a preporučuje se i osobama u čijoj obitelji je alopecija već prisutna.

TrichoTest™ je odličan izbor za osobe koje imaju alopeciju i već su isprobali različite tretmane bez uspjeha ili s vrlo slabim rezultatima.

Benefiti

Potpuno personalizirano liječenje alopecije

Na temelju rezultata 48 genetskih varijacija unutar 13 različitih gena, TrichoTest™ osigurava iznimno visoku preciznost dijagnostike i pronalaženje personaliziranih rješenja liječenja pa svaki pacijent dobiva svoje personalizirane pripravke. 

Objašnjenje genetskih faktora

Svaki pacijent dobiva kompletan izvještaj koji objašnjava njegove genetske karakteristike i njihovu povezanost s liječenjem alopecije. 

Savjetovanje s liječnikom

Rezultati genetskog testa liječniku omogućuju potpuno razumijevanje genetskih karakteristika pacijenta te na koji su način one povezane s alopecijom.

Jednokratan genetski test

genetski rezultati pacijenta ne mijenjaju se tijekom života te se ovo genetsko testiranje provodi samo jednom.

Kako se provodi testiranje

Postupak je vrlo brz i jednostavan, a provodi se uzimanjem brisa bukalne sluznice koji traje svega jednu minutu.

Muči li vas gubitak kose, a niste sigurni što poduzeti i kako se nositi s cijelom situacijom, obratite nam se s povjerenjem!